Vegaaniset mustikka-banaanipannarit syntyvät kikhernejauhoista

Tiedätkö sen banaanin, joka on unohtunut hedelmäkulhoon tummumaan? Siitä ja kikhernejauhoista voi paistaa kuohkeita pannukakkuja vaikkapa sunnuntaiaamun iloksi.

Teksti ja resepti Satu Saunio
Kuva Raisa Kyllikki Ranta

 

Mustikkaiset banaanipannarit (12 kpl)

1 kypsä banaani
2 dl kikhernejauhoa
1 dl vettä
1/2 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
1 dl mustikoita
paistamiseen öljyä tai margariinia

  • Muussaa banaani hyvin haarukalla. Sekoita banaanisose, kikhernejauho, vesi, leivinjauhe ja suola tasaiseksi.
  • Lämmitä lettupannu. Lisää pannulle öljyä tai margariinia. Käännä lämpö noin puoleen. Lusikoi lettupannun koloihin reilu ruokalusikallinen taikinaa. Ripottele taikinan päälle mustikoita ja painele niitä vähän taikinan sisään.
  • Anna pannareiden paistua pienellä lämmöllä muutaman minuutin ajan eli kunnes ne ovat pohjastaan kauniin ruskeita ja pinnaltaan hyytyneitä. Käännä pannarit ja paista myös toiselta puolelta kauniin ruskeiksi. Tarjoile heti esimerkiksi vaahtera- tai agavesiirapin ja ekstramustikoiden kera.

Pst! Jos banaaneja on unohtunut kulhoon enemmänkin, ne kannattaa kuoria ja pakastaa. Pakastetut banaanit antavat ihanaa kuohkeutta smoothieen.

Mikä kikhernejauho? Proteiinipitoinen ja hyvin säilyvä kikhernejauho sopii niin suolaisiin kuin makeisiinkin herkkuihin. Sitä voi ostaa etnisten ja kasvisruokiin erikoistuneiden kauppojen lisäksi nykyisin myös joistakin marketeista. Kikhernejauhoja myydään myös gram- ja besanjauhojen nimellä. Kikhernejauhoja voi käyttää myös esimerkiksi kasvispihveihin, ja sen lisääminen seitantaikinaan tekee seitanista mureaa.

Resepti on julkaistu uusimmassa Huilissa (talvi-kevät 2017/18), josta löydät myös muita vinkkejä kikhernejauhojen käyttöön.

Kommentoi