Väsyneet jalat virkistyvät suolalla ja sokerilla

Onko jalkojen hoito unohtunut villasukka-aikana kokonaan? Suola, sokeri ja monet muut kotikeittiön ainekset tuovat nopean avun.

Teksti ja ohjeet Anu Kaarina Hämäläinen
Kuva Raisa Kyllikki Ranta

Suolan ominaisuuksia jalkakylvyissä on vaikea voittaa: se puhdistaa, desinfioi, sitoo kosteutta ja pehmentää ihoa. Suolalla on yllättäen iholla turvotusta vähentävä vaikutus, ja jalkakylvyissä tehoa voi lisätä käyttämällä viileää vettä. Silloin suolan kaveriksi sopii esimerkiksi piparminttuöljy. Käyttämällä karkeaa merisuolaa saa mukavan hieronnan kylvyn lisäksi.

Sitruskylpysuola

2 dl merisuolaa
limetin, sitruunan tai appelsiinin raastettu kuori
2 tl rosmariinia

  • Sekoita suola, sitrusten kuoret ja rosmariini. Sulje tiiviiseen purkkiin. Suola imee kosteuden sitruksista, joten valmis suola säilyy purkissa useita kuukausia.
  • Tee jalkakylpy laakeaan vatiin niin, että heität vadin pohjalle pari ruokalusikallista kylpysuolaa ja lasket sen päälle hieman kiehuvaa vettä. Odota hetki, ja laske sitten sopivan lämpöistä vettä vatiin. Sopiva määrä on sellainen, että jalkaterät peittyvät, mutta lämmin vesi ei nouse korkealle nilkkoihin. Veden määrästä riippuen hyvä annostelu vaihtelee parin ruokalusikallisen ja desilitran välillä.

Kahvikuorinta jaloille (2 annosta)

1 kkp kahvinporoja
1 kkp sokeria
2–3 rkl raastettua palasaippuaa

  • Sekoita kahvista ja sokerista tehokas kuorinta-aine, jolla voi hieroa jalkapohjat sileäksi. Käytä jo keitetyn kahvin porot, sillä ne ovat pehmeämpiä ja kahvin neste imeytyy sokeriin. Saippua sitoo kuorinta-ainetta, kun sitä pyörittelee pitkin ihoa.
  • Pyyhi kahvit talouspaperilla ja huuhtele. Sivele lopuksi jaloille kosteusvoidetta.

Ohjeet on julkaistu maaliskuussa ilmestyneessä Huilin Pintaa syvemmälle -luonnonkosmetiikkaoppaassa, josta löydät lisää tee-itse-ohjeita, testejä ja tietoa. Osta opas omaksi Huilin verkkokaupasta tai jälleenmyyjiltämme.

Kommentoi