Terveisiä Habitaresta

Huili piipahti Habitaressa. Paljon kaikkea, puuh. Ei voi pieni ihminen tajuta, kuinka monenlaista lamppua, tuolia ja keittiönkaappia asumiseen voidaankin tarvita… Mutta esillä on paljon ilahduttaviakin asioita: kekseliästä puun käyttöä, puulämmittämistä, led-lamppuja ja veikeitä ideoita.

Jäämme innolla odottamaan, että esimerkiksi Pannua aletaan valmistaa.

pannu

Pannu on koivusta tehty teen- tai kahvinkeitin. Suunnittelija on Markus Toivanen. Vesi keitetään settiin kuuluvalla keittovastuksella ja kahvinpurut tai teenlehdet painetaan sihdillä pannun pohjalle. Puu eristää lämpöä, joten Pannusta voi ottaa kiinni polttamatta sormiaan.

Jo markkinoilla olevista tuotteista Huilin suosikki on Ekotuoli:

ekotuoli

Ekotuoli on vuonna 2008 kehitetty muoviton ja metalliton (ulko-) tuoli. Materiaali on suomalaista puuta ja hamppunarua. Tuolit tehdään Pohjanmaalla ja pakataan lähetystä varten kierrätysmateriaaleihin. Kuvan tuolin kaunis harmaa väri on tullut luonnostaan, kun tuoli on ollut pari vuotta ulkokäytössä. Talvisäilytystä varten tuolin voi taittaa kasaan.

Jotta ei jää kuvaa, että koko asumismessut olivat yhtä energiansäästöä ja kierrätysturvetta, niin löytyi sieltä toki muutakin:

poreamme

värivalaistuja ulkoporeammeita ja joka kylpyhuoneen must-juttu:

aromigeeli suihkuun

suihkuveteen erittyvä aromigeeli, joka esimerkiksi lisää veteen c-vitamiinia ja tekee hyvää iholle ja hiuksille.

Kommentoi