Rouheissa muffinsseissa maistuu pekaanipähkinä

Pyöräytä pimeän syysillan iloksi herkullisen pähkinäiset, vegaaniset muffinssit Huilin reseptillä.

Ohjeet Satu Saunio
Kuva Raisa Kyllikki Ranta

Pekaanipähkinämuffinssit
(
12 kpl)

2 1/2 dl kaura-, soija- tai muuta kasvimaitoa
1/2 dl miedonmakuista öljyä
1 dl vaahterasiirappia
2 tl vaniljasokeria
1/2 tl suolaa
1 1/2 tl leivinjauhetta
3 dl vehnäjauhoja

Pähkinäseos
1 1/2 dl pekaanipähkinöitä (n. 40 g)
50 g maidotonta margariinia
1/2 dl vaahterasiirappia
1 dl vehnäjauhoja
hyppysellinen suolaa

  • Täytä muffinssipellin kolot muffinssivuoilla. Jos sinulla ei ole muffinssipeltiä, käytä amerikan-, kartonki-, folio- tai silikonivuokia tai laita kaksi tavallista muffinssivuokaa päällekkäin. Laita uuni kuumenemaan 190 asteeseen.
  • Sekoita kauramaito, öljy, vaahterasiirappi, vaniljasokeri ja suola. Siivilöi joukkoon leivinjauhe sekä vehnäjauhot ja sekoita tasaiseksi. Jaa taikina vuokiin.
  • Leikkaa pähkinät veitsellä karkeaksi murskaksi. Sekoita margariini ja vaahterasiirappi haarukalla tasaiseksi. Lisää vehnäjauhot, suola ja pähkinämurska. Lusikoi pähkinäseos vuokiin taikinan päälle. Ei haittaa, vaikka seos uppoaisi taikinan sisään.
  • Paista muffinsseja esilämmitetyn uunin keskitasolla noin 22 minuuttia tai kunnes muffinssiin työnnetty tikku tulee ulos puhtaana.
  • Muffinssit voi tarjoilla joko lämpiminä tai jäähtyneinä. Säilytä ne mieluiten jääkaapissa.

Ohje on julkaistu alun perin Huilin kesänumerossa 2018.

Kommentoi