Pintaa syvemmälle – Huilin tuleva miniopas tarttuu skarpisti kosmetiikan saloihin

Mitä eroa on luonnonkosmetiikalla ja tavanomaisella kosmetiikalla? Mitä tarkoittaa ”aito” tai ”luonnollinen”? Mikä on faktaa, mikä mainospuhetta?

Entä onko luonnonkosmetiikka tutkittua ja turvallista? Miten tuotannon vastuullisuutta valvotaan? Mihin ihonhoitotuotteiden, saippuoiden ja pesuaineiden ainesosaluettelossa pitäisi kiinnittää huomiota? Millaiset tuotteet sopivat myös allergikolle ja vegaanille?

Muun muassa nämä teemat nousivat esiin, kun Huili kysyi aiemmin tänä vuonna lukijoiltaan, mikä heitä kosmetiikassa askarruttaa. Yhä useampia kiinnostaa, mitä oikein ihollemme laitamme ja miten se vaikuttaa niin meihin kuin ympäristöön. Vastauksia on luvassa, kun Pintaa syvemmälle – skarppi opas luonnonkosmetiikkaan ilmestyy ensi maaliskuussa.

Ihotautilääkäreillä on kosmetiikkaan oma näkökulmansa, kauneudenhoitoalan ammattilaisilla omansa. Koulukuntaerojakin on paljon – niin kosmetiikan käyttäjien kuin asiantuntijoiden keskuudessa. Se mikä sopii yhdelle, ei aina sovi toiselle.

Ihonhoidossa on paljolti kyse myös mielikuvista ja luoduista tarpeista. Viittaavatpa jotkin tutkimukset siihenkin, että ihonhoitorutiinien suurin hyöty hyvinvoinnille on lopulta psykologinen: kun puunaa, kuorii ja voitelee tunnollisesti, voi kokea hoitavansa velvollisuutensa itsestään huolehtivana ihmisenä. Samalla puhdistautumis- ja kauneusrutiinit myös stimuloivat kaikkia aisteja ja säätelevät tunteita.

Olennaista onkin myös kyseenalaistaa yleisiä myyttejä ja kysyä, mitä kosmetiikkaa ylipäätään tarvitsemme.

Pintaa syvemmälle -opas on napakka tietopaketti siitä, mikä on tutkitusti hyväksi sekä iholle että luonnolle ja miten vähentää koko perheen kemikaalikuormaa. Toisaalta se kertoo, miten hemmotella itseään vastuullisesti, lempeästi ja ympäristöystävällisesti silloin, kun on sen tarpeessa. Luvassa onkin myös virkistäviä tee-se-itse-vinkkejä ja tuotetestejä.

Huilin tilaajat saavat oppaan osana tilaustaan. Oppaan voi tilata myös ennakkoon Huilin verkkokaupasta tai ostaa irtonumerona lehden jälleenmyyjiltä.

Kuvitus Oona Sundell, graafinen suunnittelu Penni Osipow.


Tee ennakkotilaus verkkokaupassamme!

Haluatko ilmoittaa oppaassa? Ota yhteys: Leena Salokoski, p. 0500 492 763, leena.salokoski[a]huililehti.fi ja lataa mediakortti.

Kommentoi