Pintaa syvemmälle – Huilin opas luonnonkosmetiikkaan on ilmestynyt!

Kestävän elämäntavan aikakauslehti Huilin tämänvuotinen teemaopas Pintaa syvemmälle – Huilin opas luonnonkosmetiikkaan on ilmestynyt. Opas ohjaa lukijaa tutkimaan purkkien sisältöä ja valitsemaan iholle ja ympäristölle helliä vaihtoehtoja. Oppaasta löytyy testejä, tiukkaa faktaa kemikaaleista ja syötävän hyviä vinkkejä kotitekoiseen kosmetiikkaan.

Luonnonkosmetiikan myynti kasvaa nopeammin kuin muun kosmetiikan. Pro luonnonkosmetiikka ry:n juuri julkaistussa jäsenkyselyssä kolme neljästä yrityksestä ilmoitti myyntinsä kasvaneen vuonna 2017. Luonnonkosmetiikan valikoimatkin ovat runsastuneet, ja tuotteita löytyy joka makuun ja joka kukkarolle.

Luonnonkosmetiikan suosion takana ovat sekä viime vuosien hyvinvointibuumi että kiinnostus ympäristöasioihin. Luonnonkosmetiikan sertifikaatti takaa sen, että haitat ympäristölle ja eläimille on pyritty minimoimaan tuotteen koko elinkaaren aikana. Se näyttää hyvin suuntaa kuluttajalle, joka haluaa hemmotella itseään mutta samalla välttää turhia kemikaaleja ja kuormittaa luontoa mahdollisimman vähän.

Ihonhoitoon liittyy paljon myyttejä. Me Huilissa haluamme potkia kaikenlaisia kulutuspakkoja vastaan. Meille sana ”luonnonkaunis” tarkoittaa oikeasti, että myös luonnontilassa olemme kauniita. Entä jos kaikki eivät tarvitsekaan jatkuvaa rasvausta? Tai jos hiukset puhdistuvatkin pelkällä vedellä? Opas rohkaisee lämpimästi myös rahaa ja luontoa radikaalisti säästäviin ratkaisuihin, jos ne tuntuvat itselle sopivilta.

”Hyvää elämää voi elää myös minimalistisella tuotearsenaalilla. Tyyli on vapaa”, oppaan toimitustyöstä vastannut Huilin päätoimittaja Anna Tommola kirjoittaa esipuheessaan.

Tekijätiimiin kuuluvat lisäksi AD Penni Osipow, valokuvaaja Raisa Kyllikki Ranta, kuvittaja Oona Sundell sekä joukko Huilin avustajia.

Huili-lehden tilaajat saavat oppaan osana tilaustaan. Oppaan voi ostaa omaksi Huilin verkkokaupasta sekä useista jälleenmyyntipaikoista hintaan 11,50 euroa.

Kommentoi