Näin syntyy joulukuun Huili, osa 2

Joulukuun lehden taitto alkaa hahmottua, kaikki ilmoitukset ovat paikoillaan ja kansikuvaukset on tehty. Kannesta tulee todella kaunis, tässä valmistellaan sen lavastusta.

Graafikko-Jesse tutkii kansikuvan kuvaussettingiä.

Tarkoitus oli kuvata ulkona, mutta yllättäen marraskuinen sää ei suosinut ideaa. Toisaalta pilkkopimeässä vihmova vesisade sopii hyvin tämän lehden teemaan. Yritimme keksiä, miten tehdä talvesta siedettävä tai jopa mukava. Useimmat tekijöistä kun tunnistivat fiiliksen siitä, että mieluiten talveksi piiloutuisi jonnekin lämpimään, missä joku silittäisi tukkaa, kantaisi herkkuja eteen ja lupaisi, että pian se menee ohi.

http://www.oulu.fi/northnature/finnish/suomikuvat/karhuyllop.jpg

Taittajamme Jesse hikoilee parhailllaan oikolukukorjausten kanssa. (Hän myös totesi viime postauksessa ylpeänä esittelemäni sivukartan olevan aika toimimaton… Teimme uuden ja paremman.) Mutta Jessen taittaessa minä voin kertoa vähän Huilin konseptista.

Huilin kansiaEkologisia asioita pidetään vieläkin usein kämäisinä (biojätteiden lajittelu), vaikeina (syöttötariffit), rumina (nokkosilla värjätyt hamppukauhtanat) ja monimutkaisina (käytettyjen tavaroiden ostaminen). Siksi kun kolme vuotta sitten lanseerasimme ekologisen lifestyle-lehden, oli tärkeää  että se osoittaisi ekologisen elämän olevan hauskaa, helppoa ja kaunista.

ruokaliite

Vaikka suurin osa ihmisistä luonnollisesti pitää ympäristöä tärkeänä, niin vain murto-osa on valmis maksamaan lisähintaa ja näkemään vaivaa ekologisten arvojen vuoksi. Eikä niin pitäisi joutua tekemäänkään. Mutta ekologisten asioiden haluttavuutta pitää lisätä!

Mainonnassa käytetään klassista A-I-D-A-mallia. Se tarkoittaa, että ihmisen täytyy huomata (Attention), kiinnostua (Interest) ja haluta jotain (Desire) ennen kuin hän toimii (Action). Väitän, että ympäristöystävällisessä elämässä haluttavuus on suurin ongelma.

Ihmisillä on valtavasti tietoa luonnonvarojen loppumisesta ja ilmastonmuutoksesta, mutta silti emme aina toimi niin. Oman nautinnon ja elämänlaadun maksiomointi ajaa ympäristön ohi. Ymmärrettävästi oma elämä on lähempänä kuin jääkarhun elämä.

pikkukoti

Niinpä lehden konseptia varten mietimme, millainen fiilis Huilista halutaan huokuvan – inspiroiva, helposti lähestyttävä, ei-kämäinen, luonnolllinen….

Huilin kuvamaailma

Huilin kuvitustyyli

kuvitus

Huilin värimaailma

Visuaalisen ilmeen Huilille laati Kasino Creativen Pekka Toivonen. Tyyli on värikäs ja pyöreine muotoineen hiukan lapsenomainen. Muotijutuissamme ja kansissamme poseeravat pääsääntöisesti kauniit ”tavalliset” ihmiset, eivät ammattimallit. Tammikuussa kansikuvamalli oli Patu. Näin hän rentoutui kuvausten lomassa.

Tammikuun kansikuvamalli Patu

Yritämme tuoda Huilissa esille mahdollisimman paljon makeita ja elämäänsä tyytyväisiä ihmisiä, jotka jo elävät ekologista elämää.

pipsamartti

Yritän aina katsoa, että lehdessä esiintyisi suunnilleen yhtä paljon miehiä kuin naisia ja että he olisivat hiukan eri-ikäisiä. Joulukuun lehti on snadisti miesvoittoinen, mutta olen ylpeä siitä, että onnistumme tasa-arvossa niinkin hyvin.

Mutta nyt palaan miettimään vielä kansiotsikoita joulukuun lehteen. Huomenna on edessä kolmas ja viimeinen oikolukukierros. Sitten lehti lähtee painoon. Noin kuukauden mittainen lehdentekorupeama on taas kunnialla ohi.

Kommentoi