Muuttosiivous ekopesuaineilla

Haimme painavan paketin Lilly’s Eco Clean tuotteita liittyen #Kevätsiivous-kampanjaan. Olimme iloisia, että asuntomme loppusiivous saatiin tehtyä näillä tuotteilla!

Astianpesuaine on kevyesti sitruunantuoksuinen ja se pesi astiat todella hyvin. Sen koostumus oli myös mukavan paksua, eli kevyt painallus  pullosta riitti sopivaan annokseen.

kuvat: Iiri Poteri

kuvat: Iiri Poteri

Appelsiinintuoksuinen lattianpesuaine oli myöskin tuoksultaan mieto. Tämä onkin parempi vaihtoehto lattianpesuun, kuin perus markettipesuaineet, sillä kilpikonnamme ovat vapaana lattialla enkä halua ottaa riskejä niiden terveyden suhteen. Aine pesi lattian hyvin, eli pettymyksiä ei tullut. Yleispuhdistussuihke oli hyvä tahroille, esimerkiksi kilpikonnien aiheuttamille. Tuotteella oli hieman etikkainen tuoksu mutta se haihtui nopeasti. Tämä oli myös kätevä apu uuden asunnon hyllyjä putsatessa.

Pyykinpesuaineita tuli testipaketissa kaksi: appelsiininkukka ja hajusteeton. Näiden lisäksi tuli appelsiininkukkaa ja kamomillaa sisältävä huuhteluaine. Hajusteettomasta pyykinpesuaineesta ja huuhteluaineesta tulikin oikein hyvä pari. Puhtaat vaatteet tuntuvat iholla mukavilta, ja jälleen kerran olen iloinen tuoksujen mietouden puolesta. Pyykinpesuaineet toimivat hyvin myös ilman huuhteluainetta.

Vessan pesuun oli oma tuotteensa, teepuuta sisältävä WC:n puhdistusaine. Sillä oli oma kätevä pieni korkki, jolla ainetta sai hyvin hankaliinkin paikkoihin. Tuoksu oli jälleen aluksi voimakas ja etikkamainen, mutta haihtui nopeasti. Teepuun tuoksu on minulle tuttu epäpuhtaan ihon kosmetiikasta, joten tuoksu sopi mielestäni kodin mahdollisesti epäpuhtaimman kalusteen pesuun hyvin. Rasvan- ja kalkinpoistaja asettui keittiöön, jossa sillä saa putsattua niin uunin kuin tasotkin. Sopii se kylppärinkin kuuraukseen, mutta pääosin keittiössä sitä käytämme.

Olemme kummatkin astmaatikkoja ja allergisia, ja tuntuu että Lilly’s Eco Clean -tuotteet sopii elämäämme oikein hyvin.  Mirtalla tuntuu kurkussa, jos joku on pessyt pyykkinsä kovin tuoksuvalla pesuaineella tai huuhteluaineella. Meerillä on niin pahat iho-oireet käsissä, että kumihanskat ovat siivotessa välttämättömät. Uskon, että tuotteisiin tutustuttua moni lemmikinomistaja tai lapsellinen hankkii kotiinsa lisää ekologisia ja hellävaraisia pesuaineita. Me ainakin teemme jatkossa niin, vaikka joidenkin tuotteiden etikkainen ensituoksu ei ollut kaikista houkuttelevin.

Teksti: Mirta-Milla Teppana ja Meeri Teppana. He osallistuvat Huilin, ammattijärjestäjien ja Lilly´s Eco Cleanin järjestämään #Kevätsiivoukseen.

Kommentoi