Lehmät lomalle! – Huili-lehden opas maidottomaan elämään on ilmestynyt

Kestävän elämän aikakauslehti Huili tekee uuden aluevaltauksen, kun Huilin ensimmäinen miniopas Lehmät lomalle! ilmestyi 6. huhtikuuta.

Opas johdattaa lukijan maidottomaan elämään: vinkkaa ihanimmat reseptit sekä kertoo napakasti maidontuotannon vaikutuksista ilmastoon, ympäristöön ja eläimiin, maidottomasta ruokavaliosta ja terveydestä ja eri kasvimaitojen ominaisuuksista.

”Ihmisillä on useita syitä vaihtaa kasvimaitoon. Syy voi olla eettinen, ekologinen tai terveydellinen”, Huilin päätoimittaja Hannele Huhtala sanoo. “Haluamme tukea tässä muutoksessa innostavasti ja hyväntuulisesti. Lehmät lomalle! -opas auttaa vähentämään maidon käyttöä jokapäiväisessä ruoanlaitossa niin, että luopumisen sijaan voi löytää jotain uutta.”

Opas antaa perustietoja kasvimaidoista ja kertoo, miten vaihtoehtoisia maitotuotteita käytetään. Esimerkiksi letut, makaronilaatikko ja marenki onnistuvat varsin hyvin ilman lehmänmaitoa ja munia.

Oppaan toimitustyöstä on vastannut Huilin päätoimittaja Hannele Huhtala, vegaani jo vuodesta 2001. Reseptit on laatinut Huilin ruokasivuilta, vegaanisesta Kamomillan Konditoria -leivontablogista ja Vegaanihaasteen taustajoukoista tuttu Satu Saunio.

Oppaan tekijätiimiin kuuluvat myös AD Penni Osipow, valokuvaaja Paula Virta, kuvittaja Oona Sundell ja toimituspäällikkö Meri Nykänen.

Huili-lehden tilaajat saavat oppaan osana tilaustaan. Oppaan voi ostaa omaksi Huilin verkkokaupasta sekä useista jälleenmyyntipaikoista hintaan 11,50 euroa.

 

Kommentoi