Kevätsiivoojan testissä Lilly´s ekopesuaineet

Oih, olo oli kuin lapsella jouluaattona kun posti toi (siskossa suurta kateutta herättävän) paketin Lilly’s pesuaineita. Jo pelkkä ulkonäkö oli ihana, kehtaa pitää esillä.
Olemme jo pitkään suosineet ekologisia pesuaineita, mutta viimeistään lapsen synnyttyä vaihdoimme kaikki aineet mahdollisimman myrkyttömiin. Ajatus siitä, että pyyhkisi myrkyillä pintoja, joita pieni koskettelee ja kaluaa, alkoi inhottaa. Tiedämme loppujen lopuksi käytetyistä aineista aika vähän.
Osa tuotteista oli enemmän mieleen kuin toiset. Pesutehossa ei tuotteissa ollut moitteen saraa, mutta  tuoksut jakoivat kotiraadin kahtia: omasta mielestäni appelsiininkukka ja kamomilla ovat ihania vaikkapa lakanapyykissä, puolison mieleen tuoksu ei ollu,t joten tätä tuskin hankimme kotiin, myös huuhteluaine saa jäädä samasta syystä.
Tuoksuton pesuaine sen sijaan toimi hyvin, myös kestovaipoille.
Lattianpesussa appelsiinin tuoksu ei puolisoa haitannut, itse olisin toivonut jopa reippaampaa tuoksua, raikas appelsiini kun olisi jotenkin piste i:n päälle kun ne lattiat vihdoin saa aikaiseksi luututa.
Myös vessanpesuaineesta olisin toivonut tuoksuvampaa, tulisi selkeämpi ero pestyyn ja pesemättömään, jotain raikasta, minttua tai eukalyptusta.
Sen sijaan laiskan siivoojan mieleen olivat sitruksinen yleispesuaine ja rasvan-ja kalkinpoistaja, molemmat kätevästi suihkepulloissa, suihk vaan! Myös tiskiaine saattaa eksyä jatkossakin meidän tiskipöydälle. Ja nyt tiedän mitä siskolle voi hommata lahjaksi; kori Lilly’siä , olisi ainakin hyödyllinen lahja.
Teksti: Laura Oikari. Hän on yksi #Kevätsiivouksen osallistujista.

Kommentoi