Joogaa netissä – Huili taulukoi

Nettijoogaa tarjoavat tänä päivänä useat palvelut. Huili testasi, miten asanat sujuvat eri verkkojoogakouluissa. Livetunnit opettajan kanssa takaavat, että liikkeet tehdään oikein, mutta nettipalvelut ovat hyvä lisä säännöllisen harjoittelun tueksi.

 

Teksti: Hannele Huhtala, julkaistu Huilissa 3/2016YOGOBE

Mikä
Entisen IT-alan yrittäjän Peter Munteanun perustama pohjoismainen jooga- ja treenipalvelu netissä.

Hinta
Kokeile ilmaiseksi kolme päivää. Kuukausitilaus maksaa 19,99 euroa. Mahdollisuus neljännesvuosi- ja vuositilaukseen. Sivuilla on katsottavissa 5–10 minuutin esimerkkipätkiä videoista ilman kirjautumista.

Opettajat
Team Suomessa opettajia on kuusi, kansainvälisiä opettajia kymmeniä. Videoita on yli 900, joista 186 suomeksi. Tunteja on tarjolla suomeksi, englanniksi, ruotsiksi ja norjaksi. Syksyllä 2016 suomenkielisiä opettajia on tulossa lisää.

Tyylisuunnat
Suomeksi opetetaan acro- ja iyengarjoogaa, yin- ja flow-joogaa, dynaamista joogaa, hatha- ja astangajoogaa, äitiys- ja seniorijoogaa sekä toiminnallista harjoittelua ja muita ei-jooga- harjoitteita. Myös meditaatiota. Syksyllä 2016 palvelussa alkavat myös äijäjoogatunnit.

Vastavuoroisuus
Ei ole, mutta palvelun käyttäjiä rohkaistaan esittämään erityistoiveita ja kysymyksiä.

Kokemus
Tuntien etsimiseen sivuja on helppo käyttää. Videoita voi hakea kattavasti eri valikoilla: pituus, tarpeeni, joogatyyli, ruumiinosa, opettaja. Myös kielivalinnat voi tehdä joustavasti. Testaan iyengar-tunteja, jotka koostuvat viiden minuutin perustekniikkaharjoituksista. Seuraavan videon voi valita sivun reunan listasta.

 

YOGAIA

Mikä
Lokakuussa 2013 perustettu suomalainen startup-yritys.

Hinta
9,90 euroa kuukaudessa. Etusivulla yksi puolen tunnin video ilmaiseksi testattavaksi. Syyskuusta lähtien tarjolla rajoitettu määrä ilmaistunteja (freemium) ilman aika- tai käyttörajaa.

Opettajat
14 suomenkielistä ohjaajaa. Tunteja suomeksi, englanniksi ja saksaksi.

Tyylisuunnat
Astanga-, core-, flow-, hatha-, kundaliini-, power- ja yin-joogaa, muksujoogaa, pranayama-hengitysharjoituksia. Meditaatiota ja mindfulnessia. Kehonhuoltoa, putkirullausta, keppijumppaa ja kahvakuulatunteja.

Vastavuoroisuus
Yogaiassa tarjotaan livetunteja, joissa opettajalle voi laittaa viestin chatissa tai laittaa oman kameran päälle, jolloin opettaja näkee joogaajan ja pääsee ohjaamaan osallistujia. Livetunteja suomeksi tarjotaan aamupäivisin ja iltaisin. Palvelussa tarjolla on myös tallenteita, joita voi katsoa ajankohdasta riippumatta.

Kokemus
Videoitu kokonaisuus, jonka voi tehdä livenä ja osallistua tunnille tai tallenteena myöhemmin. Ohjaaja kertoo, mitä välineitä tarvitaan. Selkeät, siistit ja yksinkertaiset sivut.

 

YOGAME

Mikä
Yogame sai alkunsa vuonna 2012 Jenny Laurosen haaveesta saada tuotua jooga kaikkien ulottuville. Yogamen taustalla vaikuttaa Laurosen Turussa sijaitseva joogakoulu Pune.

Hinta
Viikon kokeilu ilmaiseksi. 8,90 euron kuukausihinta. Mahdollisuus valita neljän kuukauden harjoitusaika, joka maksaa kolmen kuukauden verran.

Opettaja
Jenny Lauronen.

Tyylisuunta
Iyengar. Videoita voi valita kategorioista Energisoi, Rentoudu, Niska & hartiat ja Selkä.

Vastavuoroisuus
Ei ole. Palveluun voi tallentaa omia sarjoja ja koota oman harjoitussarjan.

Kokemus
Testikerralla videoiden etsiminen ei onnistu selaimellani. Saan näkyville ensimmäiset 10 asanaa, mutta niitä on palvelussa 58. Valmiit harjoitussarjat ovat koonteja näistä asanoista. Se toimii yllättävän hyvin. Sivut ovat hieman sekavat, mutta kauniit.


Piditkö jutusta? Osta tai tilaa Huili omaksi täältä.

Kommentoi