Huilin vuosikalenteri 2018 sukeltaa metsän tarinoihin

Huili-lehden seinäkalenteri tuo metsän vihreyden kotiin koko vuodeksi. Lokakuun alussa ilmestyvässä Metsän tarinoita -kalenterissa on vuoden 2018 jokaiselle kuukaudelle oma kuvansa ja tunnelmansa. Lisäksi tarinat jatkuvat 36-sivuisen kalenterin haastatteluissa, jotka vievät lukijan kaupunkimetsistä Lapin erämaihin ja Indonesian bambuviljelmille asti.

Huilin metsä on kaunis, mutta toiminnan paikka, läheinen ja rakas. ”Kävelen metsässä kerta kerralta varovaisemmin, pysähdyn ja kumarrun katsomaan. Pikkuruiset sammalet ovat luonnon suuri ihme. Vaiti ne hallitsevat maapallon metsiä”, kuvaa kirjailija Anni Kytömäki.

Samalla kalenteri on myös puheenvuoro metsän puolesta. Se muistuttaa luonnon itseisarvosta, esteettisestä arvosta ja mielenterveysvaikutuksista.

”Kunnioitetaan ja suojellaan puita niin hyvin ja niin pitkään kuin voimme sekä kotimaassa että muualla”, toimitustyöstä vastannut Hannele Huhtala kirjoittaa esipuheessaan.

Kalenteria on ollut kokoamassa myös toimituspäällikkö Meri Nykänen, ja ulkoasu on AD Penni Osipowin kädenjälkeä. Mukana ovat valokuvaajat Susanna Alatalo, Lauri Asanti, Vanessa Riki ja Kimmo Ohtonen sekä Noon Kollektiivin omat kuvaajat Paula Virta, Laura Oja, Katja Tähjä ja Raisa Kyllikki Ranta. Lisäksi kalenterissa on kuvataiteilijoiden Heli Hiltusen ja Tuula Närhisen teokset.

Huili-lehden tilaajat saavat vuosikalenterin osana tilaustaan. Kalenteria saa ostaa myös Huilin verkkokaupasta sekä lehden jälleenmyyntipaikoista.

Kuva: Paula Virta

Kommentoi