Huilin kukkatyöpaja 19.8.

” Kesällä kukkivat niityt houkuttelevat keräämään maljakkoon kimpun, mutta kukkien asettelu jää usein puolitiehen. Kiinnostavan ja kauniin asetelman tekeminen ei ole helppoa.

hanna piippo

Huili järjestää 19.8. kukkatyöpajan, jossa opetellaan ammattilaisen niksit rennon ja kauniin kukka-asetelman tekemiseen.

Pajan pitää floristi Hanna Piippo, joka on pitkän muotiuran jälkeen perehtynyt kukkien maailmaan ja toteuttanut ennakkoluulottomia kukkasuunnitelmia yrityksille, tapahtumiin ja tilaisuuksiin. Hannan asiakkaita ovat olleet muun muassa Filippa K, Weleda, Thomas Sabo ja Diesel.

Mieluummin vähän villi kuin liian harkittu!

“Minusta onnistunut kukka-asetelma on tyyliltään ja kooltaan tilaisuuteen sopiva. Kukat eivät saa viedä liikaa huomiota tai esimerkiksi estää ihmisten katsekontaktia illallispöydässä. Minulle on tärkeää, että asetelma on kiinnostava. Mieluummin vähän villi, epäsymmetrinen ja outo kuin liian tarkkaan harkittu tai symmetrinen”, Hanna toteaa.

Ammattilaisen vinkit ja ekologiset ainekset

Omaksi ilokseen kukkia asettelevalle harrastelijalle Hanna jakaa muutaman vinkin. “Kiinnitä huomiota kukkien väriin ja muotoon, valitse oikean kokoinen maljakko. Useimmiten on kaunista jos kimpun korkeus on vähintään puolet asetelmasta ja maljakko puolet. Jos kimppu on yhtä tai kahta lajiketta, leikkaa varret hieman eri pituisiksi jolloin saat epäsymmetrisen ja kivan ilmeen. Jos mahdollista, yhdistele useita eri lajeja, eri kokoisia ja mallisia, lisää muutama heinä tai oksa kukkien joukkoon.”

Huilin kukkatyöpajassa kiinnitetään erityistä huomiota kukkien ja materiaalien ekologisuuteen. Hannan mukaan tämän toteuttaminen ei ammattilaisen arjessa ei ole aivan yksinkertaista.

“Tilanne on vähän sama kuin ehkä 10 vuotta sitten ruokakauppojen luomun kanssa.  Tarjonta on pientä ja sitä on vaikea löytää. Onneksi lähellä kasvatettuja kukkia kuten daalioita ja pioneita löytyy hyvin. Myös fair trade -ruusuja alkaa olla aika hyvin saatavilla”.

Ota luonnonmateriaalit käyttöön

Luonnonkukkien osalta sesonki määrää tarjonnan. “Käyn usein napsimassa asetelmiin heiniä ja oksia luonnosta. Asetelmia täydentäviä kukkia haen aina riippuen sesongista. Juhannuksen tienoilla koko kimpun ainekset on helppo löytää luonnosta. Aamulla ja illalla kerätyissä kukissa nestetasapaino on parhaimmillaan ja kukat kestävät tuoreina pidempään kuin keskipäivällä kerätyt”, Hanna vinkkaa.

Huilin työpajaan hankinnat tehdään ekologiset arvot edellä ja luonnonmateriaaleja hyödynnetään mahdollisimman paljon.

“Työpajaan tulevat pääsevät oppimaan kukkien käsittelyä ja hoitoa. Näitä oppeja voi hyödyntää myöhemmin itse kotona. Työpajassa tehdyt ihanat asetelmat lähtevät osallistujien mukana kotiin. Kukkien kanssa työskentely on hauskaa! On ihanaa päästä jakamaan sitä iloa muiden kanssa!”, Hanna iloitsee.

___________________________________________________________________________________________________

Mitä: Huilin kukkatyöpaja

Aika: 19.8.2016 klo 17.30-20.00

Paikka: Työhuone ovi 10, Kirkonkyläntie 103, Helsinki

Työpajan hinta on 85 euroa. Hintaan  sisältyy opetus, materiaalit sekä kokki Meri-Tuuli Lindstömin valmistama huilimainen iltapala. Osana työpajaa valokuvaaja Kreetta Järvenpää auttaa asetelmien valokuvaamisessa.

Tervetuloa mukaan! (PÄIVITYS: työpajan kaikki paikat ovat täyttyneet. Jos haluat ilmoittautua odottamaan mahdollisia peruutuspaikkoja, laita viesti osoitteeseen tilaajapalvelu@huililehti.fi.)

Lisätietoja kukkatyöpajan facebook-sivulla

Kommentoi