Huili sanoo hyvästit

Rakas lukija!

On tullut aika kiittää yhteisistä vuosista, sillä joulukuun alussa Huili ilmestyy viimeistä kertaa. Päätös on pitkän ja perusteellisen pohdinnan tulos.

Ihanaa, että olet ollut mukana tukemassa ja lukemassa ihan omanlaistaan, kaunista ja ekologista aikakauslehteä. Moni teistä on seurannut pienen lehden taipaletta koko matkan. Lämmin kiitos siitä! On ollut arvokasta, että meillä on ollut joukko sitoutuneita, aktiivisesti palautetta antavia ja kriittisiä lukijoita, jotka eivät päästä lehden tekijöitä liian helpolla.

Kaikella on aikansa. Huilia on tehty pienellä joukolla ja pienellä budjetilla, mutta suurella sydämellä. Se on ollut palkitsevaa ja tärkeän tuntuista työtä.

Me Noon Viestintä Oy:n jengi saimme kokeilla kustannustoiminnan pyörittämistä kolme vuotta. Edeltäjämme Riikka Suominen oli tehnyt loistavan pohjatyön, josta oli hyvä jatkaa. Ehdimme testata ideoita ja tekemisen tapoja – ja opimme, että laadukkaan lehden pyörittäminen ei pitkäkestoisesti onnistu talkoopanoksella eikä kapealla tuotolla.

Olemme ihan valtavan iloisia, että tähän hommaan tuli ryhdyttyä. Ja samalla toteamme, että nyt on seuraavien asioiden aika.

Noon Viestintä Oy ja Noon Kollektiivi jatkavat yhteiskunnallisen viestinnän ja journalismin äärellä mm. järjestöjen ja julkishallinnon viestintäkumppanina.

Huilin filosofian ytimessä on ollut elämästä nauttiminen kestävästi ja eettisesti, maapallon rajoja ja ihmisten ja eläinten oikeuksia kunnioittaen. Nämä aiheet eivät ole muuttuneet yhtään vähemmän tärkeiksi – päinvastoin.

Hallitustenvälisen ilmastopaneelin IPCC:n tuoreen raportin viesti on selvä: ilmaston vaarallisen lämpenemisen torjumiseksi vaaditaan ennennäkemättömän suuri ja nopea muutos. Elämme ratkaisevia vuosia. Yhä laajempi joukko kansalaisia onkin jo herännyt tilanteen vakavuuteen, pohtii omia arjen valintojaan ja vaatii päättäjiltä rivakampia toimia. Esimerkiksi lihansyönnin vähentämisestä, eettisestä vaatetuotannosta ja kulutuskriittisyydestä on tullut valtavirran puheenaiheita, joita käsitellään taajaan myös isoissa medioissa. Ja se on aivan mahtavaa!

Ei silti ole itsestäänselvyys, että nämä asiat todella edistyvät ja puheet muuttuvat teoiksi. Maailman parantamiseksi on tehtävä töitä jatkuvasti. Me jatkamme tätä työtä tahoillamme ja tavoillamme – toivottavasti sinäkin.

Huilia ei olisi voitu tehdä kaikkia näitä vuosia ilman teitä lukijoita. Vielä kerran lämmin kiitos!

Noora Jokinen
Noon Viestintä Oy:n toimitusjohtaja
noora@noonkollektiivi.fi
040 830 6179

Anna Tommola
Huilin päätoimittaja
anna.tommola@huililehti.fi
050 357 8438

1 kommentti

  • Vastaa marraskuu 14, 2018

    Marika

    Kiitos teille kaikille Huilia tehneille! Mielelläni olen lehteä lukenut.

    0

Kommentoi