Esteettistä ja ekologista puhdistusiloa porukalla

Haaveenani on olla varsin ekologinen ja ihana ihminen, mutta arjessa unelmat tuppaavat valumaan kloriitin kanssa vessanpöntöstä alas. Pääsin ilokseni testaamaan Lilly´s ekopesuaineita ja ajattelin hetkeni koittaneet –nyt suloinen ekolady puhkeaa kukaan puuhakkuuden saattelemana!

 

No ainakin vähän. Yksin ei testausta tarvinnut tehdä, apuna oli superEsko eli 4-vuotias vesseli, joka on erittäin innokas siivooja. Pikku siivoojan isona ilona oli suihkepulloissa olevat sitruksinen yleispesuaine ja rasvan- ja kalkinpoistajaaine. Valmiina ruiskuttamaan valittuhin kohteisiin! Työnjako selvä: poika ruiskuttaa ja äiti tekee läteistä selvää armottomalla jynssäyksellä. Yleispesuaineen suihkemekanismi toimi moitteettomasti, mutta rasvan- ja kalkinpoistjan suihkepullon painiketta sai jokaisen painalluksen jälkeen käsin vetää takaisin alkuasentoon. Ei hyvä. Itse tuote sensijaan on.

Meillä oli jo muodostunut sekä wc-altaaseen, suihkun seinään että wc-pönttöön vihreää kalkkia, joka ei peruspesuaineilla ole lähtenyt. Päätimme siivousryhmämme kanssa (mukaan oli liittynyt vahvistukseksi nyt myös, juuri 8 täyttänyt poikani) ottaa niskalenkin vihreästä valtaajasta: Suihkutimme ryhmänä vihreät viholliset kauttaaltaan ja jätimme aineen vaikuttamaan yöksi. Ja sitten ihmettä aamulla katselemaan: saimme suurimman osan kalkista pyyhkäisten lähtemään pois. Ja loputkin myöhemmin. Tämä aine toimii. Yhteistyöllä onnistuneesti puhdistetut pinnat oli koko porukan ilo.

Tuoksujen ja hajujen kanssa oli haasteita. Sitä on niin oppinut huumaavan juovuttaviin pesuainetuoksuihin, että yllättäin etikkainen vessanhaju ei vastannut sitä odotusta, joka tulee huolellisen hinkkauksen pääteeksi. Raikkaaltahan tuon tulisi tuoksua! Tuoksut ja hajut on yllättävän iso juttu, kun tavoitellaan puhtauden tilaa kodissa, huomaan.

 

Lattian- ja pyykinpesuaineissa samaa kokemusta, tiettyä raikkauden tuoksua jäi kaipaamaan. En edes tiedä, haluanko poisoppia siitä, että kaipaan pesuaineilta raikkauden tuoksua, sillä hyvät tuoksut ovat minulle palkitsevia siivouksessakin.

Lilly´sin tuotteiden esteettisyys on kyllä puoli voittoa. Kauniilla tavaroilla on iso merkitys ihmiselle ja kun siivousainepullot ovat esteettisiä, luo se kunnioituksen ja arvostuksen tunnelmaa tekijälleenkin. Lisää raikkautta kehiiin ja kenties vielä ekologisia ja kauniita siivousvälineitäkin mukaan settiin, niin kyllä siivous alkaa maistumaan puhtaasti ja luonnollisesti paremmalta!

 

Teksti: Mapu Narvinen Hän on yksi #Kevätsiivouksen osallistujista.

 

Kommentoi