Ekologiska rengöringsmedlen gör susen

Jag blev glag då jag valdes till #kevätsiivous. Ännu lyxigare kändes det då jag kom på att jag får Lilly’s Eco Clean produkter att skura hemmet med!

Jag har inte tidigare haft produkter vars namn och effektivitet jag svurit vid, utan köpt en och annan flaska tvättmedel som jag i stunden råkat tycka var passande eller billig.

En tid sedan började jag experimentera med naturliga medel som citron, ättika och  matsoda. Jag letade på nätet efter passande recept för olika ändamål av städning utan att riktigt hitta den rätta.

kuva: Iiri Poteri

kuva: Iiri Poteri

Lilly’s produkter är packade i söta, fräscha förpackningar som är  läckra att se på. Det som nog lite förvirrar mig är att förpackningarna ser rätt lika ut. Det gör att jag varje gång måste kolla vilken butelj jag har i handen, så jag inte av misstag häller golvtvättmedel i bykmaskinen.

Jag blev genast super-förtjust i ”rasvan ja kalkinpoistaja”, den fungerar verkligen. Den doftar ganska starkt av ättika men mig besvärar det inte. Jag  hoppas endast att medlet skulle ha ens lite färg så att man lättare kunde se vart man sprayat av den.

kuvaaja: Iiri Poteri

kuvaaja: Iiri Poteri

Samma doft av ättika finns i medlet för allmän rengöring som jag nog ganska friskt  och ofta använder i köket.

Wc-medlet trollade bort evighetsäckel som jag inte lyckats få bort ordentligt tidigare. Så jag var imponerad. Jag sprutade ganska ordentligt av medlet den gången eftersom jag inte var säker var jag redan satt av det. Där hade jag önskat en tjockare konsistens som skulle ta längre stund att rinna ner.

Jag tycker att alla produkter har fungerat i hemmet och jag har varit riktigt nöjd. Som sagt så kunde medlen ha färg så man ser vart man sprutat och sprayat av dem och roligt skulle vara ifall de skummade lite mera. För mig är skummet av någon orsak ett tecken på att det blir rent.

Men eftersom jag verkligen inte är någon renlighetsfreak som skurar och sprayar hela tiden, så är jag glad för de vackra flaskorna. Jag lämnar dem  gärna framme så att jag (och andra) kan se att de varit i användning  vilket höjer mina ”duktig-husfru-poäng” radikalt i mina ögon.

Jutun kirjoittaja Rhonda Lindqvist osallistuu Huilin, Lilly’ s Eco Cleanin ja ammattijärjestäjien yhteiseen #Kevätsiivoukseen.

Kommentoi