7 syytä osallistua Huilin vesitapahtumaan

Suomessa puhdasta juomavettä riittää, ei minun tarvitse olla huolissani vedestä. Väärin!

Suomessa on vielä puhdasta juomavettä, mutta globaalissa maailmassa vettä kuluu kaikkialla siellä, missä meille tuotetaan hyödykkeitä: vaatteita ja ruokaa. Niinpä myös meidän suomalaisten on syytä ottaa itseämme niskasta kiinni ja perehtyä puhtaaseen veteen.

 

  1. Tästä ei vielä puhuta. Tule kuulemaan, miksi juomavedestä ei nouse haloota. Sitä ihmettelee tutkija Annina Takala.
  2. Tiedä, mitä valita. Kuluttajan vesiviisaista valinnoista kertoo tutkija Jani Salminen.
  3. Vesi liittyy vaatteisiin. Toimittaja Kaisa Viitanen matkusti Amsterdamiin puhtaamman denim-tuotannon lähteille ja avaa tapahtumassa jutuntekemistä ja löydöksiään siitä, miten paljon vettä kuluu farkkutuotannossa. Parempia farkkuja, kiitos!
  4. Mikromuovit kiertävät vedessä. Voiko mikromuoveja välttää ja mitkä ovat mikromuovien suurimmat syylliset? Tutkija Samuel Hartikaista tenttaa Kulutusjuhla-bloggari Mari Koistinen.
  5. Ruokamysteereissä vedellä on ratkaiseva rooli. Ostoskorin vesikuormasta puhuvat Ruokamysteerit-tiimi Mari Koistinen ja Leena Putkonen.
  6. Ravinto ja kuljetus. Miksi tuhansien järvien ja meren maassa syödään lähinnä tuontikalaa? Tätä kysyy valokuvaaja-toimittaja Kukka Ranta.
  7. Kotimaisen kalan mahdollisuudet. Mitä suomalaisesta järvikalasta voi tehdä, kotimaisesta kalasta jatkaa Järki särki -yrityksen Ari Seppälä.

 

Lokakuun 15. päivä Huili-lehti järjestää moniaistisen Puhdas vesi -kokonaisuuden Helsingin Taidehallissa kello 18–21. Osta lippusi ennakkoon Holvista. Puheiden lisäksi tapahtumassa myös tehdään. Korjaussarjakollektiivin Vaatehuoltamolla annetaan opastusta farkkujen korjaukseen ja muodistamiseen ja Taidehallin aulatiloissa maistellaan suolaista, makeaa ja juomaa vesiä kunnioittaen.

Kommentoi